Alles dat je moet weten voor je kind meegaat op Gumbo Millennium introductie.

Wat is een studentenvereniging?

Een studentenvereniging is een vereniging voor en door studenten. Het is de perfecte manier om je netwerk uit te breiden tijdens je studententijd, om makkelijk nieuwe vrienden te maken en samen te studeren. Dat maakt een studentenvereniging een makkelijke start van je studie in een nieuwe stad.

Wat is Gumbo Millennium?

Gumbo Millennium is een algemene studenten-gezelligheidsvereniging. Dat wil zeggen dat we niet studie gebonden zijn. We nemen in principe mensen aan van alle hogescholen, van alle studies. We hebben voornamelijk veel leden die ICT studeren aan Hogeschool Windesheim, maar ook daar buitenom is iedereen welkom.

Is de introductie een ontgroening?

Na alle commotie van de afgelopen tijd snappen wij de zorgen hierover. Dus het antwoord is simpel: nee, de Gumbo intro is geen ontgroening. De intro is ook niet een verplichting om lid te worden, maar uit ervaring weten we dat mee gaan wel veel meerwaarde heeft.

Kun je een studentenvereniging combineren met de studie?

Ja! We snappen de zorg, met de strenge BSA-norm, het leenstelsel, en ga zo maar door. Maar omdat we leden hebben vanuit allerlei hoeken, is er altijd wel iemand die kan helpen met problemen bij de studie. Je bent niet verplicht om tijd in de vereniging te steken, maar de tijd die je erin steekt is vaak heel leerzaam. Daarnaast willen onze leden vaak extra graag de studie halen, want ze hebben een extra iets om te willen houden in Zwolle: hun verenigingsvrienden.

Wat kost het?

De introductie kost €30. Daar zit je eerste jaar contributie bij in. De normale contributie voor het lidmaatschap bedraagt €30 per jaar. In ruil daarvoor hebben we goedkope drankprijzen, diverse activiteiten, en een hok op Windesheim. Sommige activiteiten kosten extra, maar we verplichten niemand om mee te gaan.